درباره نیکراد
تنها سازنده سرورهای نمایش سینمای دیجیتال در خاورمیانه
داستان ما
از کجا شروع شد
شرکت نیکراد با سابقه ای پانزده ساله در زمینه ی صدا و تصویر، از سال ۱۳۸۹ پا به عرصه ی اکران دیجیتال در سینما گذاشت.
با توجه به اینکه در آن زمان ورود سینمای ایران به عرصه ی اکران دیجیتال بسیار بعید می نمود، متخصصین این مجموعه فعالیت خود را با مشکلات بسیاری شروع نمودند. ابتدا با آماده کردن اولین مستر DCP سه بعدی به همراه دوبله فارسی شش کانال واقعی و نمایش آن در تنها سینمای دیجیتال کشور (سینما آزادی تهران) امکان مسترینگ سینمای دیجیتال را در ایران آغاز کردند.
پس از آن و با احساس نیاز برای وجود سرور سینمایی دیجیتال مقرون به صرفه و بومی، پروژه ساخت این سرور توسط متخصصین شرکت نیکراد آغاز شد و دو سال بعد، سرور سینمای دیجیتال نیکراد متولد شد.
سرور سینمای دیجیتال نیکراد ششمین سرور سینمایی ساخته شده در جهان، اولین و تنها سرور تولید ملی و خاورمیانه است.
امروز و با کوشش چندین ساله، سرورهای سینمایی نیکراد امکان پخش پکیجهای سینمایی D-Cinema و E-Cinema را در یک سرور و کنار قابلیتهای بیشمار افزون بر رقبای خارجی دارند.
این مجموعه در شهریورماه سال 1390 ضمن انعقاد قراردادی با بنیاد سینمایی فارابی، برای اولین بار در ایران تعداد 206 عنوان از عناوین بیست و پنجمین جشنواره کودک را به صورت DCP در اصفهان با استفاده از 8 عدد سرور خارجی اکران نمود. خوشبختانه جشنواره کودک 25 از سوی وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بهترین دوره در 25 سال گذشته انتخاب شد و این تجربه موفق سرآغازی بود برای اکران رسمی دیجیتال در سینمای ایران.
در ادامه، در یک همکاری مشترک با بنیاد سینمایی فارابی، پس از سالها، اکران فیلم های خارجی در سه سینمای آزادی، پردیس ملت و فرهنگ با 3 عدد از همان سرورهای استفاده شده در جشنواره کودک به وسیله این مجموعه انجام گردید. فیلمهایی مثل ما یک پاپ داریم، پسرکی با دوچرخه، درخت زندگی، عقاب، النا و … این بار به لطف دیجیتال بودن و بر خلاف دورههای قبل با کیفیت بسیار عالی، به همراه صدای 6 کانال و زیرنویس فارسی خوانا و دقت سینک بسیار دقیق اکران شد. سپس فیلمهای شیرین عباس کیارستمی و معبد جان محمد درمنش در طرح اکران مخاطب خاص نیز به وسیله این مجموعه به DCP تبدیل و اکران گردید.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره فجر 30، پیرو موفقیتهای قبلی اکران دیجیتال و همچنین اثبات توانمندی های این مجموعه، مدیران وقت در وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم به برگزاری سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به صورت دیجیتال گرفتند که متاسفانه به دلیل کمبود زمان باقیمانده تا شروع جشنواره و به دلیل اینکه اکثر فیلمها با نسخه 35 میلیمتری موجود بود و اسکن کردن فیلمها جهت تیدیل به نسخه دیجیتال علاوه بر زمانبر بودن مستلزم هزینههای زیادی نیز بود، قرار براین شد تا فیلم های خارجی و مستند به صورت دیجیتال اکران گردد که مجموعا تعداد 96 عنوان فیلم به وسیله متخصصان این مجموعه در جشنواره سی ام فجر به DCP تبدیل و اکران گردید.
گفتن این مطلب خالی از لطف نیست که در این جشنواره برای اولین با در تاریخ ایران قبل از شروع جشنواره در سایت مربوطه لیست کامل سینماها با ذکر نام فیلم و زمان دقیق اکران آن فیلم اعلام گردید و به لطف اکران دیجیتال، شاهد برگزاری جشنوارهای بسیار با کیفیت و منظم بودیم و این جشنواره نیز از سوی وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بهترین دوره در 30 سال گذشته انتخاب شد. تمامی این موارد منجر به تصمیمگیری برای برگزاری دیجیتال جشنواره فجر 31 گردید. اما اکران دیجیتال در سینمای ایران در سطح گسترده نیاز به سرورهای نمایش دیجیتال هم داشت. لذا متخصصین توانمند این شرکت با دو سال کار و تحقیق شبانه روزی توانستند به عنوان ششمین شرکت در دنیا سرور نمایش دیجیتال را هم به صورت کامل در ایران تولید کنند.
مشخصات منحصر به فرد این سرورها به شرح ذیل است:
- کنترل پنل آن کاملاً فارسی و لذا برای استفاده ی افراد در هر سطح سواد مناسب است.
- با استفاده از این سرور دیگر نیازی به واردات ملزومات نمایش از قبیل نگاتیو، پوزیتیو، داروهای ظهور و … نیست و علاوه بر صرفهجویی ارزی، در شرایط تحریم فعلی ما را از واردات از خارج بی نیاز میکند.
- با این دستگاه امکان نمایش سیستم صدای فراگیر شش کاناله ( دالبی) در داخل کشور بدون نیاز به هیچ نوع تجهیزات خارجی مهیا شده است.
- هزینههای تولید و سرباری سینما ها بسیار کاهش مییابد. هزینههایی از قبیل: برق (این دستگاه بر خلاف آپارات از برق تک فاز استفاده میکند) و هزینههای تعمیر و نگهداری که نسبت به آپارات بسیار بسیار کمتر است. برای استفاده از این دستگاه نیازی به یک فرد ثابت مانند آپاراتچی نیست.
- کیفیت صدا و تصویر در این سرورها کاملا منطبق بر استاندارد های جهانی است.
- با این دستگاه امکان نمایش فیلم در کلیه سینماهای کشور به صورت همزمان و با کیفیت یکسان صدا و تصویر فراهم شده است. این امر در گذشته به صورت آرزویی برای سینما داران شهرستانها بود.
- در این روش میتوان مستر را جهت پخش و نمایش با هزینهای کمتر از هزینه تنها یک کپی پوزیتیو آماده کرد که این مستر برای تمام سینماهای کشور قابل استفاده است. در صورتی که در روش قبلی باید برای هر سینما یک کپی فیلم با هزینه ای حدود 5 میلیون تومان چاپ میشد.
- امنیت فیلمها در این سرورها بسیار بالاست و امکان هیچگونه کپی برداری از فیلم وجود ندارد.